SP2010 Central Admin no SharePoint Learning Kit Configuration

Topics: User Forum
Oct 25, 2011 at 10:39 PM

Hi, 

I have installed SLK 1.5.2 into my development SharePoint farm, this farm has a APP server which hosts CA and a WFE server which hosts the Web Apps. I have logged into the server and installed using PowerShell the SLK wsp. 

The features all appear to be installed, here is a view of the installed features:

SharePointLearningKit           00057002-c978-11da-ba52-00042350e42e Web
SharePointLearningKitAdmin     00057005-c978-11da-ba52-00042350e42e Farm
SharePointLearningKitAssign... fcef4757-bc3f-42c0-8a37-a09e010fcd57 Web
SharePointLearningKitAssign... eba21329-10fb-411c-9a28-62ec10a95446 Web
SharePointLearningKitWebParts  47c03bc9-aac7-447d-aac4-33c495c96eea     Site

When I go to Central Admin I do not see the configuration page and checking IIS under _admin I do not have the SharePointLearningKit as others say they do. You mention if the page doesn't appear enable the feature to the farm. looking at my Farm features under CA I do not see any SLK ones.

Any ideas how to get the page to appear? I have checked the Site Collection and I have seen the features their to enable, which I have, but of course without the DB config they are not available for me to use as web parts.

Coordinator
Oct 26, 2011 at 12:02 AM

Which version of SharePoint?

Have you deployed the solution to the central admin web application?

Richard Willis

SLK Coordinator

http://blog.salamandersoft.co.uk

Oct 26, 2011 at 1:02 AM

Hi Richard,

 

Many thanks for the prompt reply.  

I have SharePoint 2010 Enterprise (14.0.6029.1000). When I deployed the solution using the Manage Farm Solutions originally I set it to deploy the  Web Application which will host the actual learning site. I then retracted the solution and deployed to all. Checking the properties I see the solution is deployed to the actual web application (not CA)

Name: sharepointlearningkit.wsp
Type: Core Solution
Contains Web Application Resource: Yes
Contains Global Assembly: Yes
Contains Code Access Security Policy: No
Deployment Server Type: Front-end Web server
Deployment Status: Deployed
Deployed To: http://teamdev/
Last Operation Result: The solution was successfully deployed.
Last Operation Details: LNCBNESVRDVWFE1 : http://teamdev/ : The solution was successfully deployed.
Last Operation Time: 10/25/2011 6:46 PM

Coordinator
Oct 26, 2011 at 6:24 AM

You'll need to deploy to central admin as well as it's on a separate server.